sprakgympa-logo-300

P R O G R A M :

Upp och ner och hit och dit med Babblarna

Alla låtar som finns med på Babblarnas första album har en pedagogisk tanke och skapar en bra plattform för språklek i grupp. Det handlar om att röra sig och att låta! Om man använder kroppen samtidigt som man utvecklar tal och språk blir det både roligare och enklare för många barn. I detta program finns det tio pass. Det första passet är öppet för alla, resten öppnar sig när du beställer programmet.

Läs mer

Sträck ut armarna och följ med. Vi flyger högt och lågt, långt och kort. Vinkla vingarna (armarna) upp och ner – tonen i rösten blir ljus när armarna vinklas upp och mörkare när de vinklas neråt. Vi passar också på att jobba med olika ord/begrepp kopplat till temat ”fordon”.

Läs mer

I detta pass använder vi kroppen som instrument. Klappa, banka, stampa och känn rytmen i språket. Vi leker med olika språkljud, men passar också på att jobba med ord/begrepp kopplat till temat ”kroppen”.

Läs mer

Använd rytm, kroppen och rösten för att leka djuren som dansar i Babblarnas disko. Rimma och skoja. Vi passar också på att jobba med olika ord/begrepp kopplat till temat ”djur”.

Läs mer

Ta fram trollstaven och känn hur magin strömmar genom rummet… Alla barn hjälper till att hitta på trolleriramsor. Barnen lär sig nya ord och att sortera dem i kategorier.

Läs mer

I detta pass använder vi bollar (eller ballonger) som redskap. När bollarna kastas, rullas, studsas och fångas använder barnen sina röster samtidigt. I roliga bollekar jobbar vi på olika språkljud och stavelser, men också på beskrivande ord/begrepp som färger och adjektiv. Är bollen hård eller mjuk? Stor, större eller störst?

Läs mer

I det här passet tränar vi på att få melodi i rösten och att kontrollera ljuden mellan starkt/svagt och ljust/mörkt. Vi jobbar med vokalljud och stavelser, anpassat till gruppens språkliga mognad förstås! Och så passar vi på att jobba med olika ord/begrepp kopplat till temat.

Läs mer

Tänk dig att du spelar med fötterna på ett jättestort låtsaspiano på golvet. Använd melodin i rösten så att det låter när du spelar. Rösten svänger från mörkt till ljust och från lågt till högt och fram och tillbaka, och man kan på ett roligt sätt träna på olika språkljud och stavelser. Vi jobbar också på ord/begrepp som hör till temat ”instrument och musik”.

Läs mer

För att göra en stompalång är man med och rör sig och låter tillsammans. Man måste vänta på sin tur och så får man ha fantasi – står inte Bibbi där bakom busken? Vi passar också på att jobba med prepositioner som ”på” och ”bakom”.

Läs mer

Sätt ord och tecken på saker i omgivningen, och lek tittutlekar med Babblarna! Vi passar också på att jobba med olika prepositioner (lägesord) som ”på”, ”under” och ”bredvid”.

Läs mer

I detta pass är det dags att åka med hela kroppen och låta samtidigt. Upp på toppar, ner i dalar, stora och små svängar OOOooOOooiiOOOiiiOOOooo. Vi leker med stavelseljud och bygger en hinderbana! Och samtidigt passar vi på att jobba med olika ord/begrepp ur omgivningen.